
محسن چاوشی از خوانندگی تا آزادی زندانی
بیوگرافی محسن چاوشی
محسن چاوشی حسینی، خواننده، ترانهسرا و آهنگساز ایرانی، یکی از چهرههای تأثیرگذار موسیقی پاپ و راک ایران است. او با صدای خاص و سبک منحصربهفرد خود توانسته محبوبیت فراوانی به دست آورد. فعالیت حرفهایاش را از سال ۱۳۸۲ آغاز کرد و تاکنون آثار متعددی را منتشر کرده است.
دوران کودکی و تحصیلات محسن چاوشی
تولد و خانواده
محسن چاوشی در ۸ مرداد ۱۳۵۸ در خرمشهر متولد شد. خانوادهاش اصالتی کردتبار دارند و به دلیل شرایط کاری پدرش، که در شرکت نفت مشغول به کار بود، به این شهر مهاجرت کرده بودند. او فرزند ششم خانواده و دارای دو خواهر و سه برادر به نامهای مهراد، فرهاد و هوشنگ است.
مهاجرت به شهرهای مختلف
پس از اشغال خرمشهر در جنگ ایران و عراق، خانوادهاش مجبور شدند به شهرهای مختلفی مانند کرمانشاه، مشهد و تهران مهاجرت کنند. مدتی در شهرک عربهای مشهد زندگی کردند و در نهایت در تهران ساکن شدند.
تحصیلات
چاوشی تحصیلات خود را در رشته حسابداری ادامه داد و موفق به دریافت فوقدیپلم حسابداری شد. پس از پایان دوره سربازی، فعالیت حرفهای خود را در دنیای موسیقی آغاز کرد.
آغاز فعالیت حرفهای در موسیقی محسن چاوشی
شروع فعالیت زیرزمینی
محسن چاوشی در سال ۱۳۸۲ با انتشار آلبوم نفرین فعالیت خود را در موسیقی آغاز کرد. او به دلیل محدودیتهای موجود در آن زمان، بهصورت زیرزمینی به تولید موسیقی پرداخت و در مدت پنج سال، سه آلبوم دیگر نیز منتشر کرد.
دریافت مجوز رسمی
در سال ۱۳۸۷ توانست برای آلبوم یه شاخه نیلوفر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز رسمی بگیرد و از آن پس بهطور قانونی فعالیتهای خود را ادامه داد.
آثار و موفقیتهای محسن چاوشی
آلبومهای رسمی
محسن چاوشی تاکنون ۱۱ آلبوم استودیویی رسمی منتشر کرده است. برخی از آلبومهای مهم او عبارتاند از:
- یه شاخه نیلوفر (۱۳۸۷) – اولین آلبوم رسمی
- ژاکت (۱۳۸۸)
- حریص (۱۳۸۹)
- پرچم سفید (۱۳۹۰)
- من خود آن سیزدهم (۱۳۹۱) – شامل اشعاری از شاعران کلاسیک
- امیر بیگزند (۱۳۹۵) – برنده جایزه باربد بهترین آلبوم پاپ در جشنواره موسیقی فجر
- بینام (۱۳۹۸) – ترکیبی از اشعار عرفانی و سبکهای موسیقایی جدید
موسیقی فیلم و سریال
بخشی از شهرت چاوشی به آهنگسازی و خوانندگی برای فیلمها و سریالها بازمیگردد.
- در سال ۱۳۸۵، برای فیلم سنتوری ساخته داریوش مهرجویی موسیقی متن و تیتراژ را ساخت که بسیار مورد توجه قرار گرفت.
- در سال ۱۳۹۴، برای سریال شهرزاد چندین قطعه خواند که از جمله آنها میتوان به ترانه محبوب کجایی اشاره کرد.
تکآهنگهای مشهور
چاوشی علاوه بر آلبومها، چندین تکآهنگ منتشر کرده است. برخی از این آثار عبارتاند از:
- نشکن دلمو
- قطار
- عروس من
- او
- شرح الف
ازدواج و فرزند محسن چاوشی
محسن چاوشی در سال ۱۳۸۸ با اسپاکو یوسفی ازدواج کرد. اطلاعات زیادی درباره همسر او در دسترس نیست، زیرا چاوشی همواره زندگی شخصیاش را دور از رسانهها نگه داشته است. با این حال، برخی منابع تأیید کردهاند که اسپاکو یوسفی اصالت کردتبار دارد.
چهار سال پس از ازدواج، در سال ۱۳۹۲، محسن چاوشی صاحب پسری به نام زانکو شد. او در برخی از پستهای اینستاگرامی خود به عشق و علاقهاش به فرزندش اشاره کرده است. نام زانکو یک واژه کردی است که به معنای دانشگاه است.
حواشی و چالشها
عدم برگزاری کنسرت
محسن چاوشی تاکنون هیچ کنسرتی برگزار نکرده است و دلیل این موضوع را مسائل شخصی و حرفهای عنوان کرده است. بااینحال، در سال ۱۳۹۲ بهعنوان مهمان ویژه در کنسرت مهدی یراحی حضور یافت که این اتفاق واکنشهای زیادی را به همراه داشت.
انتقادات و شایعات
چاوشی به دلیل انتقادات صریح از وضعیت اجتماعی و سیاسی، همواره با شایعات ممنوعیت فعالیت روبهرو بوده است. او بارها این شایعات را تکذیب کرده و به فعالیتهای هنری خود ادامه داده است.
جنجال با داریوش مهرجویی
چاوشی پیشنهاد همکاری در فیلم سنتوری مرد پاییزی را رد کرد. این موضوع باعث واکنش تند داریوش مهرجویی شد، اما چاوشی بر تصمیم خود پافشاری کرد.
ادعای شهرام آذر
در جریان برنامه استیج، شهرام آذر (سندی) ادعا کرد که چاوشی صدای خود را با دستگاه تغییر میدهد. چاوشی در پاسخ، چند ویدئو از آوازخوانی خود منتشر کرد و این ادعا را رد کرد.
فعالیتهای خیریه
آزادی زندانیان
چاوشی در دهه ۱۳۹۰، علاوه بر فعالیتهای هنری، در کارهای خیریه نیز شرکت کرد. او با جمعآوری کمکهای مالی، توانست ۳۷۰ زندانی محکوم به اعدام را آزاد کند.
کمک به بیماران
او برای ۱۱۰ فرد مبتلا به بیماریهای سخت کمکهای مالی جمعآوری کرد.
تأسیس جمعیت حیدر
در سال ۱۴۰۲، همزمان با عید غدیر، گروه خیریه جمعیت حیدر را برای حمایت از ایتام و نیازمندان راهاندازی کرد.
آزادی ۶۰۰ زندانی در سال ۱۴۰۳
در سال ۱۴۰۳، چاوشی با حمایت هوادارانش توانست ۶۰۰ زندانی دیگر را آزاد کند که این اقدام بازتاب گستردهای در رسانهها داشت.